loading...

ژورنال پائیزان

VMWare vSphere مجازی سازی معرفی vSphere آموزش vmware vsphere دیتاسنتر مجازی ساختار شبکه سرور ESXi سرور فیزیکی سیستم عامل esxi شبکه lan شبکه san ف

vSphere چیست

 

در این اموزش ما قصد داریم شما را با مفهوم vSphere چیست آشنا کنیم همچنین به سراغ تفاوت بین زیرساخت فیزیکی و زیرساخت مجازی vmware vsphere می رویم. در بین این آموزش ها نیز شما به صورت کامل به سوال هایی مثل ESXi چیست ، vCenter چیست ، vSphere Client چیست خواهید پرداخت و به صورت کامل آن ها را فرا خواهید گرفت. با ما همراه باشید.

 

 

 

 

به ادامه مطلب رجوع کنید

 

vSphere چیست

vSphere چیزی نیست جز مجموعه‌ ای از نرم افزار های شرکت VMWare. در واقع یک پکیج از نرم افزار های VMWare است برای پیاده سازی مجازی سازی در شبکه براساس نیاز هایی که کاربران دارند. معمولا حجم بسته vSphere باتوجه به تمامی نرم افزار های موجود در آن بین ۲۵ تا ۳۰ گیگ است.


آشنایی با vSphere

در پاسخ به سوال vSphere چیست در بالا گفیتم که : مجموعه ای از نرم افزراهای شرکت VMWare هست. در شکل زیر اکثر نرم‌افزارهای vSphere به صورت مصور ترسیم کردیم تا در ادامه با تک تک این نرم افزارها آشنا شویم. فقط از اینجا به بعد به عکس های پست زیاد توجه کنید.


 

 

این نرم‌افزار ها به دو دسته سرویس‌ های زیر ساختی و سرویس‌ های کاربردی تقسیم می‌شوند که در ادامه به توضیح هر یک از آنها خواهیم پرداخت. فقط این را بدانید که در کل در آموزش مجازی سازی سرویس‌ های زیر ساختی مهم‌تر از سرویس‌ های کاربردی هستند، چرا که وجود سرویس‌ های کاربردی وابسته به سرویس‌ های زیر ساختی می‌ باشند.

 

 

آشنایی با نرم‌افزار VMWare ESXi

همین اول در پاسخ به سوال ESXi چیست باید بگوئیم که ESXi یک سیستم عامل مثل ویندوز ۷ ویا ویندوز ۱۰ و… است که کاربرد خاص خودش را دارد پس فقط بدانید که ESXi یک سیستم عامله. نرم‌ افزار VMWare ESXi (نرم افزار یا همون سیستم عامل ESXi) به عنوان یک سیستم عامل و فوق ناظر بر روی سخت‌ افزار یک سرور فیزیکی (مثلاً سرور HP)  نصب می‌ گردد و کار اصلی این فوق ناظر، مدیریت و به اشتراک‌ گذاری منابع سخت‌ افزاری مثل رم، پردزانده، کارت گرافیک، هارد و…. در سرور فیزیکی برای ماشین های مجازی یا همون Vmware ها می‌ باشد.


 


 

سیستم عامل ESXi یک لایه مجازی سازی شده با کارایی بالا را برای شما فراهم می‌ کند و به ماشین‌ های‌ مجازی (همان Virtual Machine) اجازه می‌ دهند تا از منابع سخت افزاری به اشتراک گذاشته شده از سرور فیزیکی استفاده کنند. ماشین‌های مجازی بر روی فوق ناظر ESXi راه‌ اندازی می‌شوند و بیشترین کارایی در قیاس با سیستم‌ ها و سرور های فیزیکی خواهند داشت. باز هم تاکید می کنیم که سیستم عامل، نرم افزار، فوق ناظر، هایپروایزر و سرور تمامی این کلمات یک مفهوم برای ESXi دارند. پس خودتون رو زیاد گیج نکنید! خب حالا که یاد گرفتید vSphere چیست و مقاله ESXi چیست را خواندید به سراغ نرم افزار بعدی یعنی vCenter می رویم تا ببینیم vCenter چیست .

 

 

 

vCenter چیست

نرم‌افزار VMWare vCenter Server، سرویسی است که توسط آن تمامی تنظیمات، تأمین منابع و مدیریت آن‌ها به صورت متمرکز برروی همه فوق ناظرها و ماشین‌ های مجازی موجود در شبکه را به وجود می‌آورد. شما در شکل زیر مشاهده می‌نمایید که نرم‌افزار VMWare vCenter Server به چه نحوی همه ماشین‌های مجازی، سرور ESXi، سرور فیزیکی و همچنین تمامی منابع سخت‌افزاری و تنظیمات آن ها را تحت پوشش مدیریت متمرکز خود قرار داده است.

 

خب در این قسمت حداقل فرق vCenter چیست و ESXi چیست را برای شما تداعی و حل خواهم کرد. اگر تصور کنید که ما دو کاربر و سه ارتباط با ESXI داریم، کاربر ۱ فقط توانسته با یکی از فوق ناظر ها و سیستم عامل‌ های ESXi ارتباط برقرار کند، در حالی که اگر بخواهد ارتباط با دو ESXi دیگر نیز برقرار نماید، باید دو ارتباط دیگر و به صورت مجزا برقرار نماید.

(مثل این میمونه که شما برای Chrome تب (TAB) نداشتید و باید برای هر سایتی یک صفحه باز می‌ کردید اما در ورژن های بعدیش TAB اضافه شد و شما فقط یک بار Chrome را باز می کنید و از داخلش کلی سایت مدیریت می کنید، این را بهش میگن مدیریت متمرکز!)

 

 

حال کاربر دو را در نظر بگیرید، فقط و فقط با یک ارتباط و اتصال، آن هم با نرم‌فزار VMWare vCenter توانسته است تمامی فوق ناظرهای ESXi مثل Tabهای Chrome، ماشین‌ های مجازی آنان، سرور های فیزیکی و منابع سخت‌ افزاری آنان را به صورت یکجا و متمرکز، مدیریت کند و دراختیار خود داشته باشد. حال به سراغ vSphere Client چیست می رویم.

 

تفاوت زیرساخت فیزیکی و زیرساخت مجازی vmware vsphere

در این قسمت با آموزش vmware vsphere (آموزش ESXi) با موضوع زیرساخت فیزیکی و زیر ساخت مجازی در خدمت شما دوستداران آموزش مجازی سازی هستیم. خب برای اینکه شما در شبکه خود بهترین کیفیت را داشته باشید باید یکی از مقوله های این زمینه را یعنی زیر ساخت فیزیکی و زیرساخت مجازی را به خوبی رعایت نمایید.

برای طراحی زیرساخت فیزیکی و زیرساخت مجازی vmware vsphere شما عزیزان باید دیدی خوب و وسیع از شبکه، مفاهیم مجازی سازی و… داشته باشید که کلیک بر روی همین لینک شما به این مهم دست پیدا خواهید کرد. در مقاله زیر ساخت فیزیکی و زیرساخت مجازی vmware vsphere ، ما به صورت اجمالی به این دو موضوع پرداخته ایم و آنها را باهم مقایسه کرده ایم تا در آخر به این نتیجه برسیم که کدام زیرساخت مناسب و ایده آل می باشد، زیرساخت فیزیکی یا زیرساخت مجازی؟

 

زیرساخت فیزیکی

به صورت سنتی، سیستم‌ عامل‌ها و نرم‌ افزارها برروی کامپیوتر های فیزیکی اجرا می‌شوند که همین امر باعث به وجود آمدن چالش‌ های متعددی در اجرای تعداد زیادی از سرورهای فیزیکی در یک دیتاسنتر شده است ، لذا مدل زیرساخت فیزیکی از انعطاف‌پذیری و کارآمدی بالایی برخوردار نمی‌باشد. البته برنامه‌ ریزی و هزینه‌ ای که برای زیرساخت‌ های یک دیتاسنتر از قبیل فضای رک، برق اضطراری، کابل‌کشی، تأمین سرور و… انجام می‌شود، بسیار مهم هستند اما به هر حال بخش کمی از مشکلات مربوط به این موارد را شامل می شوند.

 

در حالت استاندارد هر یک از نرم‌افزارهای یک دیتاسنتر می‌ بایست بر روی یک سیستم‌ عامل اجرا شوند که در این صورت شما می‌بایست از تعداد زیادی سرور فیزیکی استفاده نمایید که این مسئله در بسیاری موارد به سود سازمان نخواهد بود چرا که در این حالت شما تنها از ۵ الی ۱۰ درصد ظرفیت و توان سرورهای فیزیکی خود استفاده می‌نمایید و همچنین می‌بایست از فضای دیتاسنتر بزرگتری نیز برخودار باشید و در کنار آن از سیستم‌های تأمین برق و خنک‌ کننده قدرتمندتری استفاده نمایید که همه این عوامل، هزینه‌ های شما را نیز افزایش خواهد داد.

 

 

همچنین در نظر داشته باشید که تهیه سرور فیزیکی نیز در چنین محیط‌ هایی زمانبر بوده و باید زمان زیادی صرف تهیه سخت‌افزار، نصب و راه‌اندازی سیستم‌عامل، آنتی ویروس و… شود و از طرفی زمان زیادی باید صرف نمایید تا سرورهای فیزیکی را با محیط دیتاسنتر خود یکپارچه سازید. به این مطلب توجه داشته باشید که در مراکز داده امروزی، به صورت کلی دو نوع ساختار شبکه، یعنی شبکه (LAN (Local Area Network وشبکه های (SAN (Storage Area Network  وجود دارند که این دو نوع شبکه با همدیگر ترکیب می شوند و سرویس های مختلفی را به کاربران ارائه می دهند .

در شبکه‌های بزرگ، ساختار ذخیره‌ سازی از ساختار ریزپردازش جدا می‌شود. به همین دلیل معمولاً سرورها به شبکه LAN متصل می‌شوند و کلاینت‌ها می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. ساختار ذخیره‌ سازی در قالب یک شبکه جداگانه به وسیله سوییچ‌ ها و دستگاه‌ های ذخیره ساز مخصوص که به آن‌ها SAN می‌گویند، به هم متصل می‌شوند و داده‌ ها را برروی خود ذخیره می‌کنند که در کل به این شبکه SAN گفته می‌شود.

 

 

زیرساخت مجازی

مجازی‌ سازی این قابلیت را برای شما فراهم می‌ آورد تا بتوانید چندین ماشین‌ مجازی را بر روی یک سرور فیزیکی آن هم به صورت مجازی به اجرا در بیاورید. توجه داشته باشید که هر یک از برنامه‌ ها و نرم‌افزار ها به صورت مستقل بر روی یک سیستم‌ عامل به اجرا در می‌آیند.

تبدیل یک دیتاسنتر فیزیکی به یک دیتاسنتر مجازی باعث کاهش موارد مورد نیاز یک دیتاسنتر از قبیل سیستم تأمین برق، سیستم خنک کنندگی، کابل‌کشی، تجهیزات شبکه، منابع ذخیره‌ سازی و… می‌شود، چرا که شما با این کار تعداد سرورهای فیزیکی خود را کاهش داده‌اید.

 

در نظر داشته باشید که این کاهش دادن با تبدیل شدن چندین سرور فیزیکی به ماشین‌ های مجازی و در نهایت یکی کردن آن ها در یک سیستم عامل میزبان(Host) امکان‌پذیر می‌شود. در واقع سیستم عامل میزبان(Host)، کامپیوتر میزبانی می‌ باشد که چندین ماشین‌ مجازی بر روی آن به اجرا در می‌ آیند.

 

در محیط‌ های مجازی سازی، تهیه و راه‌ اندازی سرور های جدید همانند حالت سنتی و فیزیکی، سخت و پیچیده نیست و شما دیگر نیازی به صبر کردن برای تهیه سخت‌افزار، نصب سیستم‌ عامل، کابل‌ کشی و سیستم‌ خنک کننده(Cooling) ندارید. بدین ترتیب شما به سادگی می‌ توانید از طریق یک رابط کاربردی گرافیکی(GUT) این کار را عرض چند دقیقه انجام دهید.

همان‌طور که در شکل زیر مشاهده می‌نمایید، در شکل سمت چپ بر روی سرور فیزیکی، یک سیستم عامل نصب شده است و سپس برنامه‌ های کاربردی بر روی این سیستم عامل به اجرا درآمده‌اند. اما در شکل سمت راست، یک نرم‌ افزار واسط به نام Hypervisor VMware بر روی سخت افزار و ماشین فیزیکی قرار دارد که بر روی این نرم‌افزار VMWare 6 عدد ماشین مجازی ایجاد شده است.

بر روی هر کدام از آن‌ ها می‌توان سیستم عامل متفاوتی را نصب کرد و از برنامه‌ های کاربردی نصب شده منحصر بفرد و مختص به خود استفاده نمایند. در کل، ما بر روی یک سخت‌ افزار فیزیکی چندین سرور مجازی را ایجاد کرده و به صورت بهینه از سخت‌ فزار موجود استفاده کرده‌ایم.

 

 

اگر می خواهید که در زمینه شبکه اشراف کامل را بدست بیاورید باید مطالعه خود را زیاد و با انجام آن کار تجربه خود را افزایش دهید. در این آموزش ما سعی کردیم تا به چند سوال پاسخ دهیم. این سوال ها شامل vsphere چیست . ESXi چیست . vcenter چیست . vsphere client چیست و… بوده اند. همچنین در ادامه ما به تفاوت زیرساخت فیزیکی و زیرساخت مجازی vmware vsphere پرداختیم. پیشنهاد می کنیم این مقاله آموزشی را چنیدین بار بخوانید و اگر به دنبال کمک کردن به دوستان خود هستید این لینک را حتما برایشان بفرستید. نظرات خود را برای ما کامنت کنید.

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

نظــــــر فراموش نشــــــه

درباره شبکـــــه ,
علیرضا چوبینه بازدید : 111 دوشنبه 13 آبان 1398 زمان : 9:17 نظرات (0)
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • موضوعات

  • بازیگران زن سینما
  • بازیگران مرد سینما
  • اخبار سینما
  • اخبار
  • فرهنگ و هنر
  • ژورنال لباس زنانه
  • ژورنال لباس مردانه
  • مدلینگ
  • دانلود فیلم و انیمیشن
  • دانلود اهنگ
  • نرم افزار ـ کامپیوتر
  • نرم افزاز ـ موبایل
  • آموزش
  • بازیگران خارجی
  • دنیای حیــــوانات
  • دانلود کتاب - PDF
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 1916
  • کل نظرات : 33
  • افراد آنلاین : 12
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 470
  • آی پی دیروز : 64
  • بازدید امروز : 13,713
  • باردید دیروز : 105
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 17
  • بازدید هفته : 13,818
  • بازدید ماه : 14,206
  • بازدید سال : 29,162
  • بازدید کلی : 722,747
  • کدهای اختصاصی