آشتی با طبیعت؛ خواص معجزهآسای پسته
در گذشتههای دور، داروی شیمیایی وجود نداشت و اثری از دکترهای امروزی هم نبود. در آن زمان مردم برای مداوای بیماریشان به حکیم مراجعه میکردند. آنچه در این سری مقالات میخوانید، خواص گیاهان دارویی و طرز تهیهی غذاها و دسرهای گوناگون با استفاده از آنهاست.
به ادامــــه مطلب رجــوع کنید
داروهایی که حکیم تجویز میکرد عمدتا داروهایی بودند که از دل طبیعت بیرون میآمدند. بقراط، بزرگترین حکیم یونانی میگوید: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشد». این گفته نشاندهندهی اهمیت غذا در حفظ سلامتی است.
بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی میپردازد. در این قسمت، با خواص پسته و نیز طرز تهیهی یک دسر خوشمزه با استفاده از پسته، آشنا میشویم.
پسته درخت دو پایهای است که ارتفاع آن حدودا به پنج متر میرسد و در ایران و افغانستان به صورت خودرو نیز میروید. برگهای درخت پسته متناوب و مرکب از دو یا سه برگچهی نوک تیز با یک برگچهی انتهایی است و به رنگ سبز روشن است. گلهای پسته خوشهای است و گل نر آن فاقد گلبرگ است.
پسته بسیار مقوی است و برای تقویت بنیهی بیماران و زنان باردار بسیار مفید است.
در هر ۱۰۰ گرم پسته مواد مغذی زیر موجود است:
آب (۵/۲ گرم)
پروتئین (۲۰ گرم)
مواد چرب (۵۴ گرم)
مواد نشاستهای ( ۱۵ گرم)
کلسیم (۱۳۰ میلیگرم)
فسفر (۵۰۰ میلیگرم)
آهن (۷/۵ میلیگرم)
پتاسیم (۹۵۰ میلیگرم)
ویتامین آ (۲۳۰ واحد)
ویتامین ب ۱ (۰/۷ میلیگرم)
ویتامین ب ۳ (۱/۵ میلیگرم)
مصرف پسته برای چه بیماریهایی مفید است؟
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
۱. مغز پسته به خاطر داشتن آهن، خونساز است و افرادی که مبتلا به کمخونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
۲. پسته مغز و معده را تقویت میکند و برای آرامش قلب و اعصاب مفید است.
۳. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان میکند.
۴.مجاری کبد را باز میکند.
۵. سرفه را تسکین میدهد.
خواص پوست سبز پسته تازه
۱. پوست سبز درخت پسته برای رنگرزی و درست کردن رنگ مو به کار میرود.
۲. دم کردهی آن برای رفع اسهال و استفراغ مفید است.
۳. برای استحکام لثه، پوست پسته را روی آن بمالید و یا بجوید.
نظـــر فراموش نشــه