loading...

ژورنال پائیزان

بررسی نوا 2 پلاس هواوی در مطلب پیش رو به بررسی گوشی زیبا و خوش ساخت هواوی نوا ۲پلاس می پردازیم که با قابلیت هایی مانند دوربین سلفی ۲۰مگاپیکسلی و تراشه ی HiF...

 

بررسی نوا 2 پلاس هواوی

 

در مطلب پیش رو به بررسی گوشی زیبا و خوش‌ساخت هواوی نوا ۲پلاس می‌پردازیم که با قابلیت‌هایی مانند دوربین سلفی ۲۰مگاپیکسلی و تراشه‌ی HiFi، از تمام میان‌رده‌های موجود در بازار متمایز است.


  

در سال‌های اولیه‌ی ورود هواوی به دنیای موبایل، کمتر کسی فکر می‌کرد این کمپانی به سومین تولیدکننده‌ی بزرگ گوشی‌‌ هوشمند در جهان مبدل شود. بازار بزرگ چین به‌عنوان اولین هدف تجاری هواوی، این روزها محلی برای خودنمایی شرکت‌های بزرگ و کوچک شده؛ به‌طوری که رقابت با همین شرکت‌های نوپا نیز در این بازار به یک چالش تبدیل شده است. فعالیت‌های برون مرزی هواوی، برگ برنده‌ی اصلی این شرکت در رقابت با شرکت‌های دیگر چینی است. هواوی در حال حاضر ۱۶مرکز تحقیق و توسعه در سراسر جهان دارد و با بیش از ۱۸۰هزار کارمند، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در این بخش به شمار می‌رود.

 

بازار گوشی‌های هوشمند را می‌توان به سه دسته‌ی اصلی پرچم‌داران، میان‌رده‌ها و گوشی‌های پایین‌رده تقسیم کرد. بازار میان‌رده‌ها، شلوغ‌ترین بخش از بازار گوشی‌های هوشمند است؛ به‌طوری که گاهی اوقات شرکت‌ها چندین خانواده از گوشی‌های خود را به این بخش از بازار اختصاص می‌دهند. هواوی در سال‌های اخیر به لطف میان‌رده‌های متنوع خود، به یک بازیگر مهم در این بخش از بازار تبدیل شده است.

 

 

 


 

 

به ادامــــه مطلب رجــوع کنید

 

 

 

هواوی در IFA 2016 سری جدیدی از میان‌رده‌های خود با نام نوا و نوا پلاس را رونمایی کرد. نوا و نوا پلاس به ترتیب گوشی‌هایی ۵و ۵.۵اینچی بودند که هواوی در طراحی آن‌ها از نکسوس ۶پی و گوشی‌های سری میت خود الهام گرفته بود. حال تقریبا یک سال پس از رونمایی این دو گوشی، هواوی نسل جدید این گوشی‌ها را معرفی و عرضه کرده است.

 

نوا ۲پلاس با تکیه بر ویژگی‌های ممتاز خود برای به چالش کشیدن میان‌رده‌های ساخت سامسونگ پای به میدان گذاشته است. بهره‌مندی از ۴گیگابایت رم، ۶۴گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی، نمایشگر ۵.۵اینچی IPS در کنار دوربین دوگانه و دوربین سلفی ۲۰مگاپیکسلی، نوا ۲پلاس را به رقیبی جدی برای گوشی‌های سری A سامسونگ مبدل کرده است. پیش از شروع بررسی نوا ۲پلاس نگاهی به مشخصات سخت‌افزاری این گوشی و مقایسه‌ی آن با گوشی نسل گذشته‌ی این سری خواهیم داشت.

 

 


 

 

 

مشخصات فنی

 

مشخصات/مدل گوشیهواوی نوا ۲ پلاسهواوی نوا پلاس
نمایشگر 5.5 Inches, LTPS IPS LCD, 1080 x 1920 Pixels 5.5 Inches, IPS LCD, 1080 x 1920 Pixels
تراشه HiSilicon Kirin 659
Octa-core (4x2.36 GHz Cortex-A53 & 4x1.7 GHz Cortex-A53)
Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625
Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53
حافظه‌ی ذخیره‌سازی 64GB 32GB
رم 4GB 3GB
سیستم‌عامل Android 7.0 (Nougat) Android 6.0.1 (Marshmallow)
دوربین اصلی Dual 12 + 8 MP, f/1.8, phase detection autofocus, 1.25 µm pixel size 16 MP, f/2.0, phase detection autofocus, OIS, 1.12 µm pixel size
دوربین سلفی 20 MP 8 MP, f/2.0
سیم‌کارت Dual SIM (Nano-SIM, Dual Stand-by) Dual SIM (Nano-SIM, Dual Stand-by)
باتری 3340mAh 3340mAh
ابعاد 153.9x74.9x6.9mm 151.8x75.7x7.3mm
وزن 169g 160g
حسگرها Fingerprint (rear-mounted), accelerometer, gyro, proximity, compass Fingerprint (rear-mounted), accelerometer, proximity, compass

 

 

 

 

 

 

طراحی

 

در نگاه اول به نوا ۲پلاس آنچه توجه شما را به خود جلب خواهد کرد، شباهت این گوشی به آیفون ۷پلاس است. هواوی در نوا و نوا پلاس به ترتیب از زبان طراحی نکسوس ۶پی و سری میت استفاده کرده بود؛ اما نسل جدید به پرچم‌داران سری پی این شرکت شبیه‌تر است.

 

هواوی برای ساخت بدنه‌ی فلزی نوا ۲پلاس از آلیاژ آلومینیوم و منیزیم استفاده کرده است. استفاده از این آلیاژ و تکنیک سی‌ان‌سی دقیق برای ساخت بدنه‌ی یکپارچه‌ی نوا ۲پلاس باعث شده با یکی از بهترین‌ میان‌رده‌ها از نظر کیفیت ساخت روبرو باشیم..

 

 

 

 

 

نوا ۲پلاس ۹گرم نسبت به نوا پلاس سنگین‌تر شده است؛ از این رو این گوشی ۱۶۹گرمی را نمی‌توان یک گوشی سبک دانست. نمایشگر نوا ۲پلاس تقریبا ۷۷درصد از سطح جلوی گوشی را پوشانده که تقریبا مشابه رقبا است؛ این درصد تقریبا برای اکثر میان‌رده‌ها یکسان است و هنوز تولیدکنندگان از نسبت نمایشگر به بدنه‌ی بالا در این گوشی‌ها استفاده نکرده‌اند. حاشیه‌های کناری نمایشگر بسیار اندک هستند؛ با این حال حاشیه‌های بالایی و پایینی دستگاه مانع از دستیابی به درصدهای بالا شده‌اند. طبق اعلام هواوی، حاشیه‌ی کنار نمایشگر تنها ۱.۶میلی‌متر هستند. پشت گوشی در لبه‌ها انحنادار طراحی شده است، این مسئله علاوه بر کمک به زیبایی هرچه بیشتر دستگاه، به قرارگیری ساده‌تر آن در دست نیز کمک می‌کند.

 

 

 

 

 

نوا ۲پلاس تنها ۶.۹میلی‌متر ضخامت دارد که از این نظر نیز نسبت به نسل قبل بهبود یافته است. در نوا ۲پلاس خبری از فریم جداگانه نیست و بخش فلزی پشت گوشی به‌صورت یکپارچه تا جلوی گوشی کشیده شده‌ است؛ برخلاف پشت دستگاه که رنگ ماتی دارد لبه‌های گوشی براق هستند و این مسئله جلوه‌ی خاصی به گوشی بخشیده است. هواوی در نحوه‌ی قرار دادن نوارهای پلاستیکی پشت نوا ۲پلاس هیچ خلاقیتی از خود نشان نداده است و شاهد چینشی مشابه آیفون‌های اپل هستیم؛ این نوار هم‌رنگ بخش فلزی است و چندان به چشم نمی‌آید. دوربین دوگانه‌ی گوشی کمی از سطح دستگاه بیرون زده‌ است؛ اما میزان آن به اندازه‌ای نیست که بتوان آن را یک نقص جدی برای گوشی به حساب آورد.

                                                          

بدنه‌ی فلزی دستگاه اثر انگشت را به خود می‌گیرد و حتی با وجود مات بودن گوشی، به خوبی به چشم می‌خورد.

 

حسگر اثر انگشت نوا ۲پلاس، همانند نوا پلاس در پشت گوشی جایگذاری شده است با این تفاوت که طراحی دایره‌ای به خود گرفته و به سطح گوشی نزدیک شده است؛ به ادعای هواوی این حسگر تنها ۰.۱میلی‌متر با سطح گوشی فاصله دارد و همین هم‌تراز بودن، شانس آلوده شدن آن را کاهش می‌دهد. نوار تراش‌خورده‌ی حول حسگر به زیبایی هرچه بیشتر پشت گوشی کمک کرده است.

 

عملکرد حسگرهای اثر انگشت هواوی همواره یکی از بهترین‌ها بوده‌ و خوشبختانه این قضیه در مورد نوا ۲پلاس نیز صادق است. سرعت و دقت حسگر اثر انگشت در نوا ۲پلاس در یک کلام عالی است و ما در استفاده‌ی خود کوچک‌ترین مشکلی در آن مشاهده نکردیم. خوشبختانه فرآیند شناساندن انگشت به نوا ۲پلاس سریع‌تر از انتظار ما بود. یکی از نکات مثبت در مورد حسگر اثر انگشت نوا ۲پلاس، امکان استفاده از آن برای مرور عکس‌ها، نمایش پنل اعلان‌ها، گرفتن عکس و شروع فرآیند فیلم‌برداری است.

 

 

 

 

 

هواوی همانند رقبای اصلی خود در اقدامی سنجیده از USB نوع C در نوا ۲پلاس استفاده کرده است. خروجی صدای اسپیکر، درگاه USB و جک ۳.۵میلی‌متری صدا همگی در لبه‌ی زیرین دستگاه قرار گرفته‌اند. کلیدهای پاور و تغییر حجم صدا نیز در در لبه‌ی سمت راست قرار دارند. خوشبختانه محل قرارگیری این کلیدها به گونه‌ای انتخاب شده است که هیچ مشکلی در استفاده از دستگاه با یک دست وجود نخواهد داشت. هواوی کلید پاور را با خطوط مورب و غیر هم‌سطح پرداخت کرده است، این بافت موجی شکل به تشخیص ساده‌تر کلید پاور کمک می‌کند. همانطور که انتظار می‌رفت هواوی از شیشه ۲.۵بعدی در نوا ۲پلاس استفاده کرده است؛ اما هنوز اطلاعاتی در مورد نوع پوشش محافظ این شیشه در دست نیست.

 

 

 

 

با نگاه به لبه‌ی سمت چپ گوشی، چیزی جز یک درگاه برای سیم‌کارت و حافظه‌ی جانبی دیده نمی‌شود. در نسخه‌ی تک سیم‌کارت نوا ۲پلاس، یک جایگاه اختصاصی برای حافظه‌ی جانبی درنظر گرفته شده و نسخه‌ی دو سیم‌کارت این گوشی با جایگاه مشترک برای سیم‌کارت دوم و حافظه‌ی میکرو اس‌دی همراه است. البته حافظه‌ی ۶۴گیگابایتی داخلی در نوا پلاس برای طیف بسیاری وسیعی از کاربران کافی است و احتیاجی به فضای ذخیره‌سازی اضافه احساس نمی‌شود.

 

چراغ اعلان‌ها درون خروجی اسپیکر مکالمه‌ قرار گرفته است؛ متأسفانه  انتخاب چنین محلی باعث شده از برخی زوایا، مشاهده‌ی این چراغ غیر ممکن شود. هواوی نوا ۲پلاس را در سه رنگ مشکی، آبی و طلایی عرضه کرده است. در پایان این بخش باید گفت نوا ۲پلاس یکی از خوش‌ساخت‌ترین گوشی‌های هواوی تا به امروز محسوب می‌شود.


نمایشگر

 

دیدن یک نمایشگر تمام اچ‌دی در نوا ۲پلاس چندان دور از ذهن نبود؛ زیرا هواوی در پرچم‌داران خود نیز از چنین رزولوشنی استفاده کرده است. هواوی در تبلیغات خود مانور زیادی روی این بخش از گوشی جدید خود نداده؛ با این حال نمی‌توان گفت چنین نمایشگری یک نقطه‌ضعف برای نوا ۲پلاس است.

 

هواوی از یک پنل LTPS IPS در نوا ۲پلاس استفاده کرده است؛ این پنل‌ها برای از بین بردن گرمای بیش از حد به‌عنوان یکی از مشکلات رایج در نمایشگرهای با تراکم پیکسل بالا وارد بازار شده‌اند. شاید اگر هواوی همانند پی ۱۰از پنل‌های گران‌تر IPS NEO استفاده می‌کرد شاهد رنگ مشکی غلیظ‌تر و نمایش بهتر رنگ‌ها در زوایای مختلف می‌بودیم؛ با این حال هنوز هم پنل‌ استفاده‌شده نوا ۲پلاس از نمونه‌های خوب IPS به شمار می‌رود.

 

نمایشگر ۵.۵اینچی نوا ۲پلاس با رزولوشن ۱۹۲۰در ۱۰۸۰، تراکم ۴۰۱پیکسل بر اینچ برای این گوشی به ارمغان می‌آورد. این تراکم پیکسل برای یک میان‌رده کاملا مناسب ارزیابی می‌شود و در استفاده‌ی عادی مشکلی از نظر دیده شدن پیکسل‌ها یا دندانه‌دار شدن تصاویر و متون دیده نمی‌شود.

 

 

 

نوا ۲پلاس از نسخه‌ی دوم Eye Comfort برای استفاده‌ی راحت‌تر از گوشی در نور کم بهره می‌برد. این قابلیت را می‌توان در بخش تنظیمات نمایشگر فعال کرد. خوشبختانه امکان زمان‌بندی فعال شدن این قابلیت و تنظیم میزان گرمی رنگ فیلتر در رابط کاربری گنجانده شده است.

 

حداکثر روشنایی رنگ سفید در نمایشگر نوا ۲پلاس در حالت دستی و خودکار تقریبا یکسان است؛ اعداد به‌دست‌آمده در آزمایش‌های زومیت برای حالت دستی و خودکار، به ترتیب برابر ۴۸۶و ۴۸۳نیت است. حداقل روشنایی نمایشگر نیز در تست‌های انجام‌شده برابر با ۲.۳۰نیت بود که برای یک گوشی در این رده مناسب ارزیابی می‌شود؛ حداقل نور نمایشگر، یکی از معیارهای مهم برای استفاده از گوشی در محیط‌های کم‌نور محسوب می‌شود.

 

نمایش رنگ مشکی در نمایشگر نوا ۲پلاس همانند برادر پرچم‌دارش یعنی پی ۱۰، قابل رقابت با نمونه‌های امولد بازار نیست. البته این مشکل در بیشتر پنل‌های IPS بازار وجود دارد؛ با این حال استفاده‌ی رقبای نوا ۲پلاس از نمایشگر‌های سوپر امولد را نباید نادیده گرفت. در آزمایش‌های ما حداکثر کنتراست Native این نمایشگر ۱۲۱بود و در روشنایی صد درصد نمایشگر به‌ دست‌ آمد.

 

رابط کاربری

 

هواوی همانند گوشی‌های اخیر خود، از نسخه‌ی ۵.۱رابط کاربری EMUI و اندروید ۷.۰نوقا در نوا ۲پلاس استفاده کرده است؛ نسخه‌ی جدید EMUI نسبت به گذشته ساده‌تر شده و از امکانات اضافه آن تا حد ممکن کاسته شده است. یکی از گلایه‌های اصلی کاربران از نسخه‌های پیشین رابط کاربری هواوی، فقدان اپ دراور (App Drawer) در آن بود. خوشبختانه هواوی در نسخه‌ی پنجم EMUI به خواسته‌ی کاربران توجه کرده و امکان افزودن اپ دراور را به رابط کاربری خود اضافه کرده است.

 

بخش نوتیفیکیشن‌ها زیباتر از گذشته شده و شباهت بیشتری به اندروید خالص پیدا کرده است. با پایین کشیدن نوار اعلان‌ها، پنج آیکون برای میانبرها در دسترس کاربر خواهد بود؛ علاوه بر این آیکون‌ها، لغزنده‌ی مربوط به تغییر روشنایی نمایشگر و گزینه‌ی تنظیم خودکار آن نیز در این بخش در دسترس کاربر خواهد بود. با کشیدن دوباره‌ی بخش اعلان‌ها، لیست کاملی از آیکون‌های میانبر در اختیار کاربر خواهد بود؛ هواوی در این نسخه از رابط کاربری خود، تمام آیکون‌ها را در یک صفحه قرار داده است.

 

 

در نسخه‌ی جدید EMUI، دسترسی به قابلیت‌ها با کمترین میزان لمس نمایشگر امکان‌پذیر است؛ سهولت استفاده از یک قابلیت در رابط کاربری به بهبود تجربه‌ی کاربری کمک خواهد کرد. هواوی مدعی است که ۵۰درصد از امکانات این رابط کاربری تنها با دو بار لمس در اختیار کاربر خواهند بود و تکمیل ۹۰درصد از قابلیت‌ها تنها نیاز به ۳لمس دارد. هواوی در نسخه‌ی جدید رابط کاربری EMUI، استفاده از صفحه‌کلید سفارشی خود را کنار گذاشته است؛ در این نسخه از صفحه‌کلیدهای Gboard گوگل و Swiftkey استفاده شده است.

 

کاربران EMUI قادر به تغییر پوسته‌ (Theme) و شخصی‌سازی آن‌ هستند. هواوی همچنین برای جابه‌جایی در صفحات، ۸انیمیشن مختلف در نظر گرفته است. کاربران EMUI، همانند iOS با سوایپ به سمت پایین به صفحه‌ی جستجو و پیشنهاد اپلیکیشن دسترسی خواهند داشت.

 

 

 

دیگر قابلیت EMUI که شما را یاد آيفون‌های اپل می‌اندازد، دسترسی سریع به میانبرها در لاک‌اسکرین است؛ برای مشاهده‌‌ی نوار میانبرها، کافی است بخش پایینی صفحه‌ی لاک اسکرین را به سمت بالا سوایپ کنید. در پایان این بخش باید گفت EMUI سریع‌تر و زیباتر از گذشته شده است و دیگر خبری از پیچیدگی و امکانات بدون کاربرد در آن نیست.

 

اسپیکر

 

بی‌شک موسیقی یکی از مهم‌ترین علایق جوانان امروزی محسوب می‌شود؛ بنابراین آن‌ها حین انتخاب گوشی در کنار پارامترهایی مانند قیمت، کیفیت ساخت، دوربین و شارژدهی، به این موضوع هم توجه خواهند کرد. هواوی نیز با علمِ به این نکته، تمام تلاش خود را به‌ کار گرفته است تا نوا ۲پلاس، تجربه‌ی موسیقی بی‌نقصی برای کاربر به ارمغان آورد.

 

نوا ۲پلاس را می‌توان نخستین گوشی میان‌رده‌ای دانست که از مبدل دیجیتال به آنالوگ بهره می‌برد؛ این گوشی از تراشه‌ی HiFi با شماره مدل AKM4376A استفاده می‌کند که از مشخصات فنی آن می‌توان به مواردی مانند فرکانس نمونه‌برداری ۳۸۴کیلوهرتزی، مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC) استریوی ۳۲بیتی و آمپلی‌فایر هدفون اشاره کرد.

 

 

هواوی مدعی است که نوا ۲پلاس با فناوری صوتی سه‌بعدی Huawei Histen، تجربه‌ی موسیقی زنده را برای کاربر به ارمغان می‌آورد. کیفیت و شفافیت صدای خروجی از اسپیکر نوا ۲پلاس بسیار خوب است. شفافیت در سطوح مختلف حجم صدا حفظ شده و از این حیث، با یکی از اسپیکرهای خوب در گوشی‌های این بازه‌ی قیمتی طرف هستیم.

 

شفافیت صدا و واضح بودن آن فقط به اسپیکر ختم نمی‌‌شود و تجربه‌ی موسیقی با هدفون‌ موجود در جعبه‌ی نوا ۲پلاس هم نتیجه‌ی یکسانی دارد. چنانچه علاقه‌ی زیادی به موسیقی دارید، نوا ۲پلاس می‌تواند برای شما انتخابی مناسب در بین تمام‌ گوشی‌های این بازه‌ی قیمت در بازار باشد؛ چرا که به‌ لطف تراشه‌ی HiFi به‌کاررفته در آن، خروجی صدای هدفون بسیار شفاف، رسا و عاری از هرگونه نویز است.

 

دوربین

 

در نوا ۲پلاس تمرکز ویژه‌ای روی دوربین شده است. بخش مهمی از تبلیغات هواوی در مورد نوا ۲پلاس به دوربین دوگانه‌ی پشت گوشی و دوربین سلفی ۲۰مگاپیکسلی آن اختصاص دارد. این ترکیب وسوسه‌کننده‌‌ در نوا ۲پلاس، با قابلیت‌های نرم‌افزاری خوب آن تکمیل شده است تا رقبای خود را به تکاپو بیندازد.

 

دوربین دوگانه‌ی نوا ۲پلاس از دو حسگر ۱۲مگاپیکسلی با لنز واید و ۸مگاپیکسلی با لنز تله‌فوتو، به ترتیب با گشودگی دیافراگم f/1.8 و f/2.4 استفاده می‌کند؛ دوربین ۸مگاپیکسلی استفاده‌شده در این گوشی علاوه بر امکان‌پذیر ساختن زوم اپتیکال، به تغییر فوکوس تصاویر نیز کمک می‌کند. دوربین سلفی ۲۰مگاپیکسلی نوا ۲پلاس با گشودگی دیافراگم f/2.0 و امکان ثبت تصاویری با رزولوشن ۵۱۲۰در ۳۸۴۰، برای هر خریداری جالب به نظر خواهد بود. متأسفانه نوا ۲پلاس تنها قادر به فیلم‌برداری با رزولوشن تمام اچ‌دی است و این مسئله برای هر دو دوربین پشتی و سلفی صادق است.

 

درحالی‌که دوربین اکثر گوشی‌های هوشمند، برای بزرگنمایی از زوم دیجیتال استفاده می‌کند، نوا ۲پلاس مثل آیفون ۷پلاس و وان‌پلاس ۵، از دوربین دوم خود برای این کار کمک می‌گیرد. پس بدون نگرانی از افت کیفیت تصاویر می‌توان از بزرگ‌نمایی در این گوشی لذت برد؛ در این حالت دوربین دوم پس از ثبت تصویر با دوربین اولیه، تصویری با فاصله‌ی کانونی دو برابر ثبت می‌کند؛ سپس الگوریتم‌های نرم‌افزاری این دو را ترکیب می‌کنند تا نتیجه‌ای مشابه با زوم اپتیکال دو برابر حاصل شود.

 

 

به جز زوم دو برابری، کاربرد دیگر دوربین دوگانه‌ی نوا ۲پلاس، امکان عکاسی پرتره محسوب می‌شود. عکاسی پرتره که به لطف دوربین دوم امکان‌پذیر شده است، تنها در گوشی‌های رده‌بالایی مانند آیفون ۷پلاس وجود دارد؛ ولی هواوی برای اولین بار، این فناوری را به یک گوشی رده‌میانی آورده است.

 

دوربین دوم کمک می‌کند که چهره‌ی سوژه به‌طور دقیق شناسایی و فضای اطرافش، مات شود تا عکس‌های پرتره‌ی زیبایی به ثبت برسد؛ اما این تمام ماجرا نیست. پس از ثبت عکس در حالت پرتره، می‌توان با مراجعه به گالری تصاویر، فوکوس تصویر را بین سوژه و محیط اطراف تغییر داد؛ قابلیت جذابی که حتی در آیفون ۷پلاس هم وجود ندارد.

 

قابلیت پرتره را می‌توان برای هر دو دوربین سلفی و دوگانه‌ی گوشی فعال کرد؛ پس از فعال‌سازی این حالت، امکان خلق تصاویر بوکه وجود خواهد داشت. الگوریتم هوشمند بخش پرتره با در نظر گرفتن اشکال مختلف صورت و رنگ‌های متنوع پوست، بهترین پرتره را در شرایط مختلف ثبت می‌کند.

 

 

توانایی تشخیص چهره‌ی سه‌بعدی در کنار الگوریتم‌های بهبوددهنده برای ثبت پرتره‌های طبیعی‌، از دیگر ویژگی‌های بخش دوربین نوا ۲پلاس محسوب می‌شوند. خبری از فلش در بخش جلوی گوشی نیست و هواوی به استفاده‌ی هوشمند از نمایشگر برای جبران این فقدان بسنده کرده است.

 

بخش نرم‌افزار دوربین نوا ۲پلاس به لطف ویژگی‌های دوربین دوگانه و مواردی مانند پانورامای سه‌بعدی، حالت پرو و Light painting، یکی از کامل‌ترین‌ها در رده‌ی خود است؛ با این حال در نگاه کلی، با همان رابط کاربری دوربین گوشی‌های اخیر هواوی روبرو هستیم. برای دسترسی به حالت‌های عکاسی، کافی است یک بار به سمت راست سوایپ کنید، همچنین تنظیمات هر حالت با سوایپ به سمت چپ در اختیار شما خواهد بود.

 

 

نوا ۲پلاس در بازار گوشی‌‌های هم قیمت خود، یکی از بهترین گزینه‌های موجود در زمینه‌ی عکاسی محسوب می‌شود. دوربین این گوشی نه‌تنها  از عملکرد بسیار خوبی در برابر رقبای خود برخوردار است، بلکه توانایی به چالش کشیدن پرچم‌داران دنیای موبایل را نیز دارد. کیفیت تصاویر دوربین اصلی در حد بسیار خوبی قرار دارد و چنانچه عکاسی را به‌طور حرفه‌ای دنبال ‌کنید و نکته‌بین نباشید، تفاوتی میان تصاویر ثبت‌شده‌ی این گوشی با پرچم‌دارانی مانند آیفون ۷و اچ‌تی‌سی یو ۱۱نخواهید یافت.

 

رنگ‌ها در نمونه‌ی تصاویر نوا ۲پلاس به‌خوبی به نمایش درمی‌آیند و الگوریتم نرم‌افزاری پردازش تصاویر نیز عملکرد مناسبی دارد؛ به‌طوری که شاهد پردازش‌های سنگین برای افزایش غلظت رنگ‌ها و کاهش نویز نیستیم. این موضوع به حسگر توانمند دوربین با ابعاد مناسب پیکسل‌ها باز‌ می‌گردد که قدرت خوبی در کنترل سطح نویز و حفظ جزئیات دارد. البته حسگر نوا ۲پلاس در گستره‌ی دینامیکی، به‌ خوبی پرچم‌داران کنونی نیست؛ با این حال در رده‌ی قیمتی خود همچنان فوق‌العاده است.

 

عملکرد دوربین دوم در ثبت تصاویر پرتره نیز جذابیت بالایی دارد و با استفاده از جلوه‌ی بوکه، نتایج مطلوبی به دست خواهد آمد که امکان ثبت آن‌ها در دوربین‌های معمولی و مجهز به یک لنز، امری دشوار خواهد بود.

 

تنها نقطه‌ضعف دوربین اصلی را می‌توان نویز زیاد تصاویر ثبت‌شده در محیط‌های کم‌نور دانست؛ البته این گفته در قیاس با برخی از پرچم‌داران مانند گلکسی اس ۸صادق خواهد بود و در صورتی که به مقایسه‌ی آن با گوشی‌های میان‌رده بپردازید، برتری آن را حتی در شرایط محیطی کم‌نور نیز مشاهده خواهید کرد.

 

 

نوا ۲پلاس در بخش دوربین سلفی نیز به واسطه‌ی حسگر ۲۰مگاپیکسلی خود، گزینه‌‌‌ی وسوسه‌کننده‌ای به شمار می‌آید. تصاویر سلفی این گوشی از جزئیات بسیار بالایی برخوردار هستند؛ البته باید در نظر داشته باشید که محیط با میزان کافی نور و روشنایی، مهم‌ترین شرط عکاسی ایده‌آل در این بخش است؛ چرا که به دلیل رزولوشن بالاتر و در نتیجه ابعاد کوچک‌تر پیکسل‌ها، شاهد افت شدید کیفیت تصاویر در شرایط نوری ضعیف هستیم.

 

الگوریتم پردازش تصاویر، فعالیت سنگینی روی تصاویر انجام می‌دهد که البته امری متداول برای دوربین‌های سلفی است. با این حال به دلیل این پردازش سنگین، شاهد از بین رفتن بخشی از جزئیات تصاویر هستیم.

 

کیفیت دوربین سلفی نوا پلاس ۲با وجود سنسور ۲۰مگاپیکسلی، فاصله‌ی محسوسی با بهترین‌های این بخش اعم از هواوی پی ۱۰و اچ‌تی‌‌سی یو ۱۱دارد؛ اما بازه‌ی قیمتی گوشی همچنان آن را به گزینه‌ای بسیار مناسب برای عاشقان تصاویر سلفی تبدیل می‌کند.

 

هواوی در نوا ۲پلاس به‌خوبی نشان داده است که برای تجهیز به دوربینی توانمند با عملکرد عالی نیازی به پرداخت هزینه‌ی بالا نیست و می‌توان چیدمان گران دوربین دوگانه را در گوشی‌های میان‌رده نیز به کار برد. در صورتی که عکاسی بخش زیادی از کاربرد گوشی‌های هوشمند را برای شما تشکیل می‌دهد، نوا ۲پلاس بدون شک یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار است.

 

 

 

 

نمونه عکسهای گرفته شده با دوربین :

 

 

بازده و عملکرد

 

هواوی همانند گذشته از سیستم-روی-یک-چیپ سری Kirin در نوا ۲پلاس استفاده کرده است. این تراشه‌ها توسط یکی از زیرمجموعه‌های کمپانی هواوی به‌ نام HiSilicon ساخته می‌شوند. قلب تپنده‌ی نوا ۲پلاس، Kirin 659 نام دارد؛ تراشه‌ی ۱۶نانومتری و میان‌رده‌‌ای که نمونه‌ای بهبودیافته از تراشه‌ی کرین ۶۵۸محسوب می‌شود.

 

کرین ۶۵۹از هشت هسته‌ی پردازشی Cortex A53 بهره می‌برد که از بین آن‌ها، چهار هسته با فرکانس کاری ۲.۳۶گیگاهرتز، مسئولیت انجام پردازش‌های سنگین را برعهده دارند؛ درحالی‌که چهار هسته‌ی دیگر برای پایین نگه‌‌داشتن میزان مصرف باتری تراشه، روی فرکانس ۱.۷گیگاهرتز تنظیم شده‌اند و در پردازش‌های سبک از آن‌ها استفاده می‌شود.

 

 

هواوی برای تراشه‌‌ی نوا ۲پلاس، واحد پردازش گرافیکی (GPU) دو هسته‌ای Mali-T830 را در نظر گرفته است. این GPU با فرکانس کاری ۹۰۰مگاهرتز و توان پردازشی ۴۰.۸گیگافلاپس، می‌تواند به‌خوبی از عهده‌ی پردازش‌های گرافیکی نیمه‌سنگین برآید.

 

تراشه‌ی کرین ۶۵۹از کنترلر حافظه‌ی ۶۴بیتی LPDDR3 و مودم ال‌تی‌ای Cat. 6 نیز بهره می‌برد که به‌صورت مجتمع در کنار هسته‌های پردازشی A53 و واحد پردازش گرافیکی Mali-T830 قرار گرفته‌اند. نوا ۲پلاس از ۴گیگابایت حافظه‌ی رم و ۶۴گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی با امکان ارتقاء از طریق درگاه کارت حافظه‌ی میکرو اس‌دی تا سقف ۱۲۸گیگابایت نیز بهره می‌برد.

 

در ادامه می‌توانید برخی از نتایج تست‌های بنچمارک را که توسط زومیت روی این تبلت اجرا شده‌ است، مشاهده کنید

 

 

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
تلفن / تبلت

AnTutu 6

3DMark
IceStorm
Unlimited

PCMark Work2.0
Overall/Web Browsing 

GeekBench4
Single/Multi
GFXBench
Manhattan 3.1/OffScreen 
GFXBench
CarChase/OffScreen
GFXBench
T-Rex/OffScreen
Vellamo
Browser/Metal

CFBench v1.3

Huawei Nova 2 Plus

62048 Failed

4816

908
3534

5.1FPS
4.8FPS

3.1FPS
2.9FPS

19FPS
19FPS

3829FPS
1527FPS

56237

Nokia 5

45372 9507

3630
4028

671
2868

10.0FPS
4.6FPS

5.2FPS
2.5FPS

20FPS
16FPS

2385
1184

34130
Nokia 6 44833 9444

3671
4026

647
2791

2.5FPS
2.5FPS

4.5FPS
4.6FPS

15FPS
16FPS

1218
1182

-

Honor 6X

56691 11619

4323
4792

787
3198

4.6FPS
4.8FPS

3.0FPS
2.8FPS

19FPS
19FPS

2671
1511

64693

Galaxy A8 2016

85890 17658

4456
4578

1419
4152

6.0FPS
11.4FPS

6.3FPS
6.3FPS

33FPS
39FPS

3926
1546

74689

Galaxy A7 2017

60506 13070

3969
4225

765
3939

9.0FPS
9.0FPS

5.2FPS
5.2FPS

33FPS
34FPS

3290
1292

59689

Galaxy A5 2017

59949 13406

3783

766
3947

4.9FPS
9.0FPS

5.2FPS
5.2FPS

27FPS
34FPS

3310
1266

58284

Redmi 4 Prime

63458 15687

4246
4189

835
3125

3.6FPS
6.1FPS

2.3FPS
2.4FPS

8.9FPS
16.3FPS

4352
3425

66349

Galaxy J7 Prime

40153 5047

3124
3038

654
2319

2.3FPS
4.9FPS

1.8FPS
1.8FPS

7.2FPS
12FPS

2578
1145

31379

Galaxy J5 Prime

33353 4821 3267 590
1662
1.7FPS
3.8FPS
NOT
Supported
6.7FPS
11FPS

2472
1089

25,394
Huawei Honor 8 88739 17939 - - - - -

4916
2952

75250
Huawei Nova Plus 62508 14024 - -

-

- -

3206
1434

93404
Xperia XA Ultra 49096 11124 - - - - -

3324
1179

59163
Huawei P9 Lite 53041 11808 - - - - -

3368
1436

62710
Galaxy C5 48102 11345 - - - - -

3258
1269

28969
Neffos C5 Max 36595 6772 - - - - -

2642
1068

43324
Moto G4 Plus 47286 11589 - - - - -

3325
1265

29689
Galaxy A9 2016 63589 17235 - - - - -

3045
1758

42589

 

 

 

 

 

عملکرد گوشی نوا ۲پلاس را می‌توان نزدیک به گوشی‌های پرچم‌دار دو یا سه سال گذشته دانست. این گوشی زیبا در بسیاری از مواقع، عملکرد نرم و روانی از خود به نمایش می‌گذارد و به‌خوبی از عهده‌ی استفاده‌های نیمه‌سنگین برمی‌آید. بازی‌های سبکی همچون Sky Force Reloaded به‌خوبی روی نوا ۲پلاس اجرا می‌شوند؛ اما اجرای عناوین سنگین و گرافیکی نظیر Crusaders of Light گاهی اوقات با افت فریم همراه است.

 

باتری

 

یکی از مواردی که در نوا ۲پلاس نسبت به نسل گذشته‌ی این گوشی تغییری نکرده، ظرفیت باتری آن است؛ وظیفه‌ی تأمین انرژی در این گوشی جدید هواوی، بر عهده‌ی یک باتری با ظرفیت ۳۳۴۰میلی‌آمپر ساعت قرار دارد. به‌ نظر می‌رسد چنین ظرفیتی برای گوشی هوشمندی با نمایشگر ۵.۵اینچی و رزولوشن فول اچ‌دی، انتخابی مناسب باشد.:

 

 

 

اما شارژدهی باتری نوا ۲پلاس در عمل چگونه است؟ برای یافتن پاسخ مناسب برای این سؤال، طبق روال همیشگی بررسی‌های زومیت، ویدیویی با رزولوشن HD را در شرایطی روی نوا ۲پلاس پخش کردیم که روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰نیت تنظیم شده بود و گوشی در Airplane Mode قرار داشت، فرایند پخش ویدیو را تا رسیدن شارژ باتری از ۱۰۰به صفر درصد ادامه دادیم. در این تست، باتری Nova 2 Plus توانست قبل از اتمام کامل شارژ، ۱۱ساعت و ۴۰دقیقه دوام آورد که نسبت به نسل قبل خود، ۶درصد بهبود در شارژدهی نشان می‌دهد.

 

جمع‌بندی

 

بدنه‌ی فلزی و خوش‌ساخت، طراحی زیبا، دوربین سلفی ۲۰مگاپیکسلی توانمند، دوربین دوگانه و مبدل دیجیتال به آنالوگ از جمله‌ی شاخص‌ترین ویژگی‌های نوا ۲پلاس هستند؛ ویژگی‌هایی که حتی در برخی از پرچم‌داران موجود در بازار نیز به چشم نمی‌خورند.

 

پردازنده‌ی کرین ۶۵۹به‌کاررفته در نوا ۲پلاس، مصرف انرژی پایینی دارد و عملکرد نسبتا خوبی در استفاده‌های روزمره به نمایش می‌گذارد؛ ضمن آنکه حافظه‌ی رم قابل توجه ۴گیگابایتی این گوشی، تجربه‌ی مالتی‌تسکینگ بی‌نقصی به‌ ارمغان می‌آورد.

 

 

نوا ۲پلاس عملکردی شبیه به پرچم‌داران دو یا سه سال پیش دارد و تجربه‌ی روانی از اندروید ارائه می‌کند. عکاسی گوشی در شرایط نوری مناسب، از اغلب میان‌رده‌های موجود در بازار بهتر است و دوربین سلفی تصاویری با جزئیات بالا و رنگ‌های زنده ثبت می‌کند.

 

نمایشگر فول اچ‌دی و IPS گوشی یکی از نمونه‌های خوب بازار به شمار می‌رود و تصاویری شفاف و پویا ارائه می‌دهد. شفافیت و دقت صدای ارائه‌شده توسط نوا ۲پلاس بسیار عالی است و به‌لطف تراشه‌ی HiFi به‌کاررفته در آن، تجربه‌ی موسیقی بسیار لذت‌بخشی توسط گوشی ارائه می‌شود.

 

 

 

 

نکات مثبت

 

    دوربین اصلی و سلفی باکیفیت

    کیفیت ساخت عالی

    صدای شفاف، رسا و عاری از نویز

    شارژدهی مناسب باتری

 

 

 

نکات منفی

 

    نبود قابلیت فیلم‌برداری 4K (بر خلاف نسل قبل)

    کنتراست پایین نمایشگر

 

 

 

 

 

 

 

 

 نظـــــر فــرامـوش نشــــه

علیرضا چوبینه بازدید : 167 پنجشنبه 30 شهریور 1396 زمان : 12:31 نظرات (0)
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • موضوعات

  • بازیگران زن سینما
  • بازیگران مرد سینما
  • اخبار سینما
  • اخبار
  • فرهنگ و هنر
  • ژورنال لباس زنانه
  • ژورنال لباس مردانه
  • مدلینگ
  • دانلود فیلم و انیمیشن
  • دانلود اهنگ
  • نرم افزار ـ کامپیوتر
  • نرم افزاز ـ موبایل
  • آموزش
  • بازیگران خارجی
  • دنیای حیــــوانات
  • دانلود کتاب - PDF
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 1916
  • کل نظرات : 33
  • افراد آنلاین : 13
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 482
  • آی پی دیروز : 64
  • بازدید امروز : 13,857
  • باردید دیروز : 105
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 17
  • بازدید هفته : 13,962
  • بازدید ماه : 14,350
  • بازدید سال : 29,306
  • بازدید کلی : 722,891
  • کدهای اختصاصی